…tänk om de ”kristna” bara tillber en rebell?

 

Tänk om allt ÄR fel, tänk om Jesus bara var en rebell mot den tidens religiösa ledare/politiska ledare och moral.

Tänk om han levt idag, då hade han säkert suttit på Cuantanamo och klassats som ”terrorledare”och torterats …för även den s.k. kristna världen tycks ha glömt kärleksbudskapet, ”den gyllene regeln” och den etiska revolution Jesus stod upp för…vi kan väl enklast översätta det etiska budskapet till orden:

Ingen är oumbärlig, var och en är oersättlig”!

Tänk om det bara var en viktig etisk revolution han kom med! Viktigt nog, men då ÄR han bara en av många historiskt intressanta personligheter.

Tänk om Gud bara var en symbol…för den enande och upprätthållande livskraften, naturen.. ”moder jord”, hon som via evolutionen skapade bl.a. oss och övriga däggdjur…ja, allt levande?

Tänk om vi bara är ett av däggdjuren, med lite annorlunda förmågor, som tumgrepp, det skrivna ordet …vilket gett oss makten, inte för att vi är skapelsens krona…utan bara för att evolutionen tog den vägen. Alla högre däggdjur har samma medvetande, känslor och berättigande…det är bara vi som ännu inte fattat detta!

Tänk om det bara är så, vilket skulle förklara, att inte ens de som kallar sig ”kristna” har den moral han förespråkade…viljan att värna livet, allt liv!

Tänk om hans idéer ligger nära socialism, vänsteridealen… gör de inte det? Vad betyder orden:
”Allt vad du vill att människorna skall göra dig, skall du göra mot dem!” …så tänk efter, hur är det t.ex. med att alla kan jobba? Hur är det med tanken på välfärd till alla?

Men då måste vi ju hjälpa arbetslösa, missbrukare, hemlösa, psykiskt och fysiskt sjuka till en bra och dräglig vardag…samma som min/din och inte jaga dem som ”fuskare” och reducerad dem till ”ickepersoner” vi inte ens vill se, än mindre hjälpa!

Då måste vi ju fördela landets inkomster rättvist till alla. Varför skulle vi då acceptera gigantiska snedfördelning, löneskillnader, förmåner som bonusar och en rovdjurskapitalism som bara ser människor som produktionsmedel..o.s.v.

Varför inte genomföra en arbetsdelning, sex timmars arbetsdag, (eller iallafall förbjuda övertidsarbete?) en vettigare och rättvisare lönepolitik…för vilket jobb är onödig? …o.s.v….allt i hans anda! Men nej, de s.k. kristna ledare vi har idag ser mer till pengar och till antalet ”själar” de kan samla på sig. De går i ”rovkapitalisernas” och politikernas ledband som snälla ”pets”, i jakt på den ”heliga” makten! Vad ”Jesus” etik egentligen innebär, ja det skiter de fullständigt i. Allt ordnar sig i Himmelen, här bara prövas vi…likt en långsam djävla ”bilprovning” och vi behöver om vi skall tro en del kristna inte bry oss om miljö-/klimathot då allt ordnar sig i nästa liv, då kommer allas lika värde och du får din ”paj”…och här finner vi kanske den stora lögnen, den om ”evigt” liv?

Tror ni Jesus skulle åkt till Haiti och medtaget ”parfym” som gåva och pratat i uppenbar okunnighet, om domedagen.

…nej, men jag tror han leende skulle tagit en stunds samtal med Carola och förklarat det här med jordbävningar och hur klotet vi bebor fungerar!

Men jag är övertygad om att Jesus idag skulle slängt ut den övervägande majoriteten av de kristna ledarna ut ur deras s.k. ”kyrkor”…och kallat dem för deras riktiga namn: ”Djävla hycklare!”

Men kritiskt tänkande är farligt, tvivel är farligt, församlingen låser fast tanken i en högeffektiv ”hjärntvätt”…”tänk som vi”…allt annat ÄR hädelse och synd!

Tro (religion) är någonting du bär i ditt hjärta, lever efter (etiska regler) och inget du slår i huvudet på andra eller använder som maktmedel…ja, tänk om alla levde så!

Tänk om Jesus var den första socialisten?
..och makten klassade honom som rebell, ”terrorist” och avrättade honom efter en lång och plågsam tortyr…så som makten/kyrkan torterat miljoner sedan dess!
Nu används han som maktens gisslan, dess moraliska förebild och allt han sade har  förvandlats till lögn, halvsanningar i en värld styrd av mammon!

Jag älskar tanken att de tillber en rebell!

…och är övertygad att om dessa ord skulle publiceras i en större tidning i USA:s högerkristna ”nästen”, då skulle jag säkert behöva fly för livet nu…

…och skriver jag att SverigeDemokraternas tal om kristendom är hatets/fientlighetens hyckleri som leder främst till ”tomma stolar” och att lagen om ”hets mot folkgrupp” försvinner… ja, då blir nog några lite ”sura”?

Tänk om det mesta bara är en retorisk kamp om makt, valda osanningar och vi fortfarande ytterst lite förstår…

…vad är vår ”sanning” värd då?

 

…men religion är i princip bara symbolspråk för etik och de levnadsregler som den ”gyllene regeln” bär…det är därför den ”gyllene regeln” finns i alla framträdande religioner!

”Bua bea enumbua!” (Orden betyder: ”Jag är din vän!” på Huaorani (Waodani) indianernas språk och alla människor är lika över både tid och rum…

 

…och visst är det så, att än föds stjärnorna och ”Gud”, hon skapar än!

 

 

På denna lilla oansenliga planet i universum bråkar ett djur om vem som är ”Gud” och vilka som står närmast honom. Detta lilla djur tror sig vara skapad som gudens avbild och viktigast av allt, i det universum som om 10100 år kommer att vara i princip helt tomt…tidsangivelsen ligger bortom vår uppfattningsförmåga, ett djur som lever maximalt ca 100 år kan inte uppfatta eller förstå tidsrymden talet tio upphöjt till hundra innebär…var det därför vi uppfann ”Gud”?

På ett avstånd av ca 1.344 ± 20 ljusår bort från jorden ligger vår närmsta av stjärnornas barnkammare…Orionnebulosan. Den kallas även M42Messier 42, eller NGC 1976 och är en ljusstark nebulosa i Orions stjärnbild.

Personligen ställer jag mig tveksam till att det lilla djur jag initialt nämnde, ens kan greppa vilket avstånd ett ljusår är? Ett ljusår är det avstånd ljuset färdas under ett år (365.25 dagar) i vakuum och avståndet är ofattbara 9 460 730 472 580 800 meter…eller ca 9 461 biljoner kilometer. Jag vill mena att vi uppfattar en resa på tio tusen kilometer som väldigt lång! Ljuset hinner 299 792 458 meter på en sekund!

…och ni kloka små avbilder av denna fantastiska ”Gud” kan väl förklara för mig varför han inte avbryter skapelseprocessen om han nu format den optimala avbilden av sig själv och t.o.m. givit oss en ”fri” vilja? Jo, skapelseprocessen pågår, just nu (under vår livscykel) föds ca 700 nya stjärnor bara i Orion-nebulosan…

När blir ”h*n” nöjd, ”Gud”?

Storleken på det observerbara universumet är 46 miljarder gånger så långt som 9 461 biljoner kilometer…ja, ni greppar avståndet?

…och hur många planeter innehåller universum, hur många av dessa har liv i någon form?

Ordet ”storhetsvansinne” får en lite komisk ton när man studerar alla de människor som slåss om vem som äger sanningen om ”Gud” och som t.ex. tror att USA är guds goda representant i detta universum…men visst, för människor är människan världens absoluta centrum och ”Guds” avbild och det är väl exakt därför mänskligheten är totalt hopplös och helt meningslös…?

 

Det människan kan bäst är att döda, raka motsatsen till skapandet den ”Gud” hon hyllar står för…men ändå tänker hon sig som ”Guds” avbild…komiken tonar bort och allt blir i slutänden tragiskt…

 

…någon som förstår friheten i insikten att livet trots allt det sköna det ger, är totalt meningslöst och bara en biologisk process i syfte att livet skall fortsätta så…”Carpe punctum!”

 

Fånga de ögonblick du får av lycka, mer blir det inte…”Carpe punctum!” …och njut av din tid här. Har du riktig tur möter du några verkliga vänner under livets promenad.

Barnatro i all ära, men glöm ”himlen”, när du dör slocknar hjärnan och din själ, då din själ bara är de samlade minnen du bär….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till …tänk om de ”kristna” bara tillber en rebell?

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Hejsan… Klart han var rebell och om han återvände i vår tid skulle han skämmas…

  ”Cogita ergo sum” och att ifrågasätta Gud är inte svårt…

  Men en rolig historia på detta område kan jag bjuda på:

  Gud sitter i Himlen när en vetenskapsman mycket stolt säger till Honom:
  ”Herre, vi behöver inte dig längre. Vetenskapen har äntligen listat ut ett sätt att skapa.
  Vi kan nu med andra ord göra, vad du gjorde i ”början”.”

  ”Åh, är det så? Berätta!”, svarar Gud.

  ”Nå”, säger vetenskapsmannen, ”vi kan ta lera och forma det till din avbild
  och blåsa liv i den, och skapa människan.”

  ”Det låter intressant. Visa Mig.”, svarar Gud.

  Vetenskapsmannen böjer sig då ned mot marken och börjar att forma leran.

  ”Åh nej, nej, nej …”, avbryter Gud.

  ”Skaffa din egen lera!”

 2. Andromeda skriver:

  Det är till och med mycket troligt att Jesus var en rebell…

 3. arrami54 skriver:

  …ja, nog skulle han skämmas och det rejält!

  Din historia låter som två barn som bråkar om leran…mycket träffande! 😉

  Kram.

 4. arrami54 skriver:

  …visst var han en rebell!

 5. Ping: Jag skäms inte för att jag INTE tror på Gud! | runor

 6. arrami54 skriver:

  Ställde några frågor till Carola ( http://blogg.mama.nu/carola/2012/06/21/1651/) och länkade till detta inlägg. Givetvis censurerade Carola min kommentar, tanten är söt, men äktnaiv i sin tro och uppenbarligen så fundamentalistisk att hon väljer tystnad inför obekväma frågor! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s