…är Carl Bildt en utrikesminister att vara stolt över?

Jag vet inte hur det gick, går (?) med den utredning en åklagare inledde mot Lundin Oil och Carl Bildt angående folkmordet i Sudan…någon som vet?

Är den nedlagd? Vad framkom?

Det här vet jag: Carl Bildts starka internationella ställning är i allt väsentligt en falsk och välodlad inrikespolitisk myt, byggd av högermedia och ”De Nya Moderaterna”. Därför gick ingen ledande EU-post till honom trots att han här hemma pekades ut som en kandidat till EU:s ”Utrikesministerpost”.

Cecilia Malmström blev kommissionär, Herman van Rompuy blev EU-president och Catherine Ashton utrikesminister. Carl Bildt blev ingenting, trots hans så starka önskan! Svensken i gemen borde fråga sig: Varför? Ett delsvar finner ni här!

”- Med tanke på de omfattande vittnesmål som finns, människorättssituationen i Sudan och den rapport som kom nyligen så välkomnar vi att åklagaren nu undersöker om det finns svenska kopplingar”, säger Madelaine Seidlitz, jurist på människorättsorganisationen Amesty.

Carl Bildts tidigare oljeaffärer hade aldrig klarat EU-parlamentets tuffa förhör, hans intressen i rysk gas (Carl Bildt hade tidigare (?) aktieintressen i Gazprom, Gazprom bygger bl.a. gasledning i Östersjön) och olja i korrupta diktaturer diskvalificerar honom.

Svenska Lundin Petroleum AB och konsortiet bolaget tillhörde i Sudan var delaktiga i krigsbrott och brott mot mänskligheten, enligt en ny rapport som ett 50-tal frivilligorganisationer i European Coalition on Oil in Sudan, ECOS, står bakom. Lundin Petroleum tillbakavisar anklagelserna och den svenska regeringen tänker inte agera, göra någon utredning.

Bakgrunden är att 10 000 människor dödades och nära 200 000 tvingades på flykt i södra Sudan under 1997-2003. Sudanesiska soldater i samarbete med milis angrep och jagade bort civilbefolkningen i områden för att bolagen skulle kunna utvinna olja, enligt rapporten som ett 50-tal frivilligorganisationer i European Coalition on Oil in Sudan, ECOS, står bakom.

Hus brändes ner, människor jagades bort, mördades och våldtogs. Barn kidnappades. En halv miljon boskap försvann. En del av detta var Lundin Oil* (nu Lundin Petroleum), indirekt orsak till genom att man valde att borra efter olja i regionen, en av de delar i Sudan med mycket jordbruk.

En av rapportförfattarna, Egbert Wesserlink, betonar att Lundin Petroleum inte utfört de misstänkta övergreppen. Enligt honom hyrde man i stället in sudanesiska officerare som i sin tur bröt mot de mänskliga rättigheterna när människor mot sin vilja flyttades från regionen. Därmed bidrog företaget till att det blev krig i området, menar Egbert Wesserlink.” (Källa SvD och svt).

Dessutom var han en ledande tillskyndare av Irakkriget, han var en av ledarna i Europa för den lobbyorganisation, Committee for the liberation of Iraq, som lobbade för Irakkriget och hade uppdrag av amerikansk krigsindustri, Rand Coorperation:

”I Europa tågade folk i väldiga demonstrationer mot Vita husets planer, och ledarna i Paris och Berlin trilskades. Vid Kosovokrisen hade de glatt satt sig över FN-stadgan, men nu insisterade de på beslut i säkerhetsrådet. Där var utsikterna att få sanktion för kriget synnerligen osäkra. Krigsaktivisterna i USA tvekade inte att skjuta FN åt sidan, men bilden av en frihetens förkämpe som i världssamfundets namn jagar terrorister och massförstörelsevapen längs Eufrats och Tigris stränder skulle bli svår att vidmakthålla utan något ”världssamfund” att visa upp.

Här kom en före detta svensk statsminister till undsättning.Randy Scheunemann, direktör vid Committe for the Liberation of Iraq och före detta rådgivare till försvarsminister Donald Rumsfeld, frågade Carl Bildt om han ville hjälpa till med krigskampanjen. Det ville Carl Bildt.” (Källa Aftonbladet).

Det skulle vara svårt för europaparlamentariker från Norden, men även från länder som Tyskland och Frankrike att godkänna en krigslobbyist/ en hök, som EU:s ansikte mot världen…nej, Carl Bildt står väldigt långt till höger och är i omvärlden inte så välsedd som vi i Sverige kanske medvetet lurats att tro!

Personligen skulle jag inte bli förvånad om han styrks vara direkt eller indirekt inblandad i folkrättsbrott…han delade med all säkerhet den avlidna Adolf Lundins inställning i styrelsen för företaget. Adolf har stolt deklarerat: ”Vi arbetar utan hänsyn till politiska risker. Det enda som är viktigt för oss är att det vi letar efter kan bli något riktigt stort.”

Familjen Lundins företag har varit under stark kritik tidigare (se länken ovan, Adolf Lundins namn):

””Adolf Lundin var entreprenören och äventyraren i en lika sällsynt som framgångsrik kombination. Han sökte sig sina egna vägar, nöjde sig aldrig med det som var och var ständigt nyfiken på det nya. För honom var världen den ständiga arbetsplatsen, och dess möjligheter närmast oändliga. Vårt Sverige har blivit fattigare nu – vi skulle behöva många som han.”

Den som skrev dessa ord var Carl Bildt, vid tillfället aktuell som utrikesminister i den nya borgerliga regeringen”.

”Från svenska regeringens sida anses det bekymmersamt att företagen Lundin Group och Tenke Mining står på FN:s lista över företag i Kongo som anklagas för att bryta mot OECD:s riktlinjer.” (Källa SvD)

Råder fred, tvingas du köpa en dyr licens hos regeringen för att få bryta dina metaller. Dessutom måste du betala royalty till regering och lokala myndigheter och en del av metallerna måste förädlas på plats i Kongo. Det går inte bara att exportera råvaran, utan återinvestering i landet krävs. Allt enligt lokala och internationella lagar och det är förstås både krångligt och dyrt.

Råder istället en lågintensiv konflikt sätts lagarna ur spel. Sätt in ett lämpligt belopp på presidentens schweiziska bankkonto, köp en licens av en lokal ledare eller krigsherre och sätt igång och bryt! Till en bråkdel av kostnaden och utan fåniga återinvesteringar. Olagligt – visst. Men vem kollar? Detta är till exempel svenska Lundin Minings framgångskoncept och de är (förstås) på plats i Kongo.” Raderna ovan är citat ur en artikel ni finner här!

Tror någon att Carl Bildt var okunnig om Lundin Petroleums inställning/aktiviteter i Sudan?

…och de som misstror mina ord ord kan ju läsa lite internationella ord om herr Bildt och fråga sig varför den internationella karriären avstannat för honom? Kritiken mot Carl Bildt skall inte avfärdas som ett inrikespolitiskt spel, här finns fakta och frågetecken som ger en inte helt sympatisk bild!

Men för många är petitesser som en ”Toblerone” och andra små, mycket små misstag i sammanhanget en långt större fråga!

Vad som är tämligen okänt är att Mona Sahlin efter den så kallade ”Toblerone-affären” hade betalat in för mycket pengar till statskassan. Staten var då skyldig henne 15 000 kronor och något brott har hon inte fällts för! Men många av de svenska folkets små, mycket små väljare har i sin totala okunnighet som hobby att ”sila mygg och svälja kameler”.

Okunnighet och dumhet är en utmärkt jordmån för ”Alliansen”, men en ren öken för solidariteten och kunskapen om hur ett gott samhälle byggs…i det goda samhället blundar inte medborgaren när ”syster och bror” kränks, behandlas som fuskare och tärande parasiter, för att de fått cancer, blivit arbetslösa eller på något annat sätt blivit beroende av stöd.

Lite mat, cigaretter, blöjor.och två Toblerone. Ett inköp på Konsum i Ektorp med fel kontokort på totalt 266 kronor, var ett brott många av dessa små aldrig glömmer…och vad är en misstanke om folkrättsbrott och ca 10 000 mördade människor (de var ju svarta!) mot dessa ”Toblerone”? ”Tobleroneaffären” krävde en omedelbar ”timeout”, ett misstänkt folkrättsbrott skall tystas ner som falsk inrikespolitisk propaganda!

Jo, Sverige är fantastiskt!

Kevin Carters bild av det svältande barnet och den väntande gamen har för alltid lagt sig i mitt minne…och jag undrar stilla, finns det liknande ”gamar” i mänsklig skepnad?

…och jag undrar också seriöst, är Carl Bildt, en utrikesminister som Sverige bör vara stolt över, eller djupt skämmas över?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till …är Carl Bildt en utrikesminister att vara stolt över?

 1. jeppen skriver:

  Sahlin hade lite tur att affären blev kallad Tobleroneaffären, eftersom det leder tankarna till just en petitess. Men det var hennes samlade ”förskott på lönen” på 50 papp och hennes marieantoinettska förklaring av detta, 100-talet obetalda parkeringsböter varav en del gått till kronofogden, svart dagmamma, obetald licensavgift, mm som tillsammans gav en bild av att hon inte riktigt var statsministermaterial. Man kan notera att Stegö-Chilo fick gå för bara en tredjedel av Sahlins övertramp.

  Vad gäller Bildt så är det du anför tämligen lösa associationer. Det är generellt bra när utländska företag investerar i fattiga länder, och inte blir det bättre av att väst lämnar fältet öppet för Kina.

  Slutligen noterar jag att ditt väljarförakt är väldigt typiskt för vänstern.

 2. arrami54 skriver:

  Visst var Mona Sahlin en ”slarva” och blev likt ca en miljon svenskar registrerad hos kronofogden…vilket inte är märkligt i denna kapitalistiska extremtid där inkassobolag gjort det till en lönsam affärsidé att snabbast möjligt skuldsätta människor…;-)
  Mona Sahlin betalade sin skuld och saken är väl en petitess visavi folkmord?
  Det du kallar ”lösa associationer” fick t.o.m. svensk åklagare att inleda en förundersökning och Lundins affärer i rasismens Sydafrika, i Sudan m.m. är knappast ”associationer”, det är klarlagd och bevisad fakta!
  …hmmm…vadå lämnar fältet öppet för Kina, du menar att ”folkmord” är okej om företagen har sitt ursprung i demokratier?
  Jag är medveten om vilket gigantiskt ekonomiskt inflytande diktaturen Kina skaffat sig i t.ex. Afrika via sina enorma investeringar…idag tror jag summan är ca 63 miljarder (i dollar)…och tro inte jag ser okritiskt på Kinas smutsiga diktatur. Att det idag är en rovkapitalistisk diktatur gör inte saken bättre!

  Är det ”väljarförakt” att tycka det är idiotiskt ”att sila mygg, men svälja kameler”…så visst. Men idioti ÄR idioti vilket vackert namn man än vill välja som synonym!
  Läs alla länkar i mitt inlägg och ECOS rapport…därefter är jag övertygad om att även du anser att det finns stora frågetecken och att misstanken om att Carl Bildt visste om folkmordet och att han liksom
  företaget Lundin Oil har en hel del frågor att besvara…och vet du hur det gick med förundersökningen, pågår det någon seriös sådan eller är saken lite för ”känslig”?

  …och du, var vänlig och försök inte avfärda mig som ”vänster”, jag ser kritiskt på alla politiska yttringar, oavsett färg! 😉

 3. jeppen skriver:

  Mona Sahlins problem var mer än slarv. Hon gjorde en poäng av att vara folklig och hon pratade om att betala skatt som ”häftigt”. Det hon sen i praktiken gjorde lirade inte med hennes självskapade politiska bild, och sådan inkonsekvens är en dödssynd för politiker.

  Visst är folkmord värre, men Bildt har inte gjort sig skyldigt till något folkmord. Det handlar bara om en massa politiska motståndare och skandalkåta journalister som försöker måla upp ett samband mellan sudanesiska övergrepp och Bildts styrelsepost. Du har gått på det, för det passar in i ditt sätt att vara och ditt sätt att se på världen. Vi tror på det vi vill tro på, och du tror på en expressen-kampanj. Det är inte konstigare än så. Förundersökningen drev man givetvis så långt man kunde, eftersom det vore en fet, trevlig skalp för en karriärsugen åklagare. Inte riktigt i klass med Quick-domarna, men nästan.

  Vad gäller vänster och inte så får du gärna höra till den där klicken som tycker att de är oberoende och opolitiska realister om du vill. Men i mina ögon, när du pratar om rovkapitalism, kapitalistisk extremtid mm, så är du vänster. Det som definierar var man ligger på en höger-vänster-skala är just synen på kapitalism, marknader och företagande.

 4. arrami54 skriver:

  …ingen har hävdat att Carl Bildt deltog i eller utförde ett folkmord…frågan är vad visste han som styrelsemedlem och vad visste företaget Lundin Oil, gav de tyst medgivande eftersom de tjänade på ”folkförflyttningen” och nej, ECOS-rapport liksom övriga frågeställningar som framkommit kring detta företags agerande har inget med en banal ”expressen-kampanj” att göra!
  Visst handlar höger-vänsterskalan lite om synen på marknaden (kapitalismen), men du, det är skillnad på kapitalism och ”kapitalism”. När kapitalismen trampar på de demokratiska och juridiska ”fair play”-begreppen och på de mänskliga rättigheterna, då trampar den på mig som demokrat!
  Tror fan man reagerar och ”cynism” går åt båda hållen! 😉
  Politik är ett maktspel och ingen skall inbilla mig att cynism, iskall girighet m.m. är sällsyntheter inom dagens rovkapitalism som aldrig ser längre än till nästa kvartalsrapport!
  Jag har ingenting emot marknaden och kapitalismen, om den följer demokratins principer om ”fair play”, och en gangster, en skurk, är så även om han bär skräddarsytt och rör sig i ”fina” kretsar…och det har väl t.o.m. du sett många exempel på? 😉
  Jag vill inte påstå att Mona Sahlin var mer än en slarver, hon blev granskad men aldrig dömd för brott…och visst var hon ett dåligt statsministeralternativ, det har historien styrkt…men om hon var sämre än dagens vet jag inte.
  …och visst påverkar min världsbild, min kunskap och mina livserfarenheter min syn på politiken…tro mig, jag har sett världen och den är inte bara vacker, speciellt inte om man betraktar mänskligheten och hur rikedom bildas.

 5. jeppen skriver:

  ECOS rapport är en partsinlaga (jag hittar inte på deras hemsida vilka organisationer som är delaktiga i lobbyorganisationen, förresten). Hursomhelst, när man läser rapporten så får man förstås den bild ECOS vill att man ska ge, men man ser också ganska tydligt hur allt som Lundin gör på något sätt görs till att vara fel. Exempelvis när man bygger infrastruktur som vägar och broar så blir det fel eftersom det ”tillåter attacker”.

  När det gäller kapitalism så är det just vänster att ha en så negativ syn på kapitalism som du har. Exempelvis myten om kvartalskapitalismen: Den finns liksom inte. Vartenda företag värt namnet agerar på mycket längre sikt!

  Kapitalismen och fria marknader är det som på det ekonomiska området skapar ”öppen tillgång” till maktpositioner, precis som demokrati skapar öppen tillgång till politiska maktpositioner. Det är detta som ger framsteg – det gamla sättet är stamsamhällen eller feodala samhällen, där politisk makt är förbehållen en klick som även ser till att makten ger ekonomisk förräntning. Vår uppdelning i demokratiska institutioner och kapitalistiska strukturer som är konkurrensutsatta skapar en öppen tillgång som undanröjer eller iallafall minskar behovet av konflikt och som minskar möjligheten till politisk förräntning(korruption) samt diskriminering.

  Ovanpå allt detta fungerar handel och fria marknader oerhört välståndsskapande och sprider dessutom idéer och skapar kontakter. Du pratar om girighet, men skillnaden mellan kapitalismen och alla andra system är att egennytta (som jag föredrar att kalla det) i kapitalismen faktiskt normalt kanaliseras samhällsekonomiskt produktivt. I alla andra system vi prövat är gangstrarna fler, eftersom egennyttan inte får konstruktivt utlopp.

  Den som ser dessa goda sidor OCKSÅ är normalt inte socialist. Den som bara pratar om de negativa sidorna (jag har för mig att du även dissar konsumtion och reklam) och bara ser dem, och dessutom bär på några myter som ”kvartalskapitalismen”, etiketterar jag socialist., eller åtminstone ekonomiskt auktoritär.

 6. arrami54 skriver:

  …antar att det finns en lista på de 50 europeiska organisationer som samarbetat kring rapporten och ”partsinlaga”, givetvis kan man se ett vittnesmål så och ingen skulle väl kritisera Lundin Oil/Carl Bildt om de avgav sitt vittnesmål korrekt , sakligt och sant…det är först då vi får veta och syftar inte åklagarens förundersökning till detta?
  Ordet ”kvartalsrapporter” är kanske ett dumt ordval, men ingen kan förneka att kortsiktig girighet ligger bakom alla de ekonomiska marknadsbullor vi ser och har sett…liksom populism och kortsiktighet ligger bakom finanskrisen vi nu ser drabba Europa och EMU/Euron…människorna bakom marknaden, företagen och kapitalismen gör givetvis fel också, även om majoriteten av företagen kanske är som du beskriver de goda sidorna av ”kapitalismen” och tro mig, den sidan kritiserar jag inte. Kapitalismens goda sidor gör inte de dåliga sidorna bra…skilj på rätt och fel!
  …det handlar väl om att balansera upp kapitalismen så att dess goda sidor får verka och de dåliga minimeras?
  Att jag har dragning till socialism betyder i grunden bara att jag vill ha ”fair play” och balans i det ekonomiska systemet, balans mellan ”egennytta” och ”allmännytta”. (Vi kan debattera egoism om du vill, den är också god, liksom den kan vara ”ond”…även där handlar det om balans!)
  Demokratin bygger på principer som grundlag, lag i övrigt och den principen ”land skall med lag byggas” innebär att lagen också skall följas…de ”mänskliga rättigheterna” är väl lag (se svensk grundlag) och då är det väl ett renlighetskrav att dessa principer efterlevs även av internationellt verksamma svenska företag, liksom att lokal lag och internationell rätt efterlevs?
  Du förstår mig kanske bättre om jag tar ett inhemskt exempel (läs länken nedan:)
  http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/de-skrattade-bara-sa-berovades-safet-sitt-manniskovarde-
  Företaget DN beskriver som bärare av en ”mobbningskultur” har givetvis också bidragit positivt till samhället, man har skapat arbetstillfällen och via skattsedeln bidragit…men det goda gör inte att vi skall acceptera företagets ”mobbningskultur”…eller?
  …lika lite skall vi blunda för de fel Lundin Oil kan ha gjort i Sudan!
  Bakom företagen, bakom ”marknaden” finns det individer, människor som ibland gör fel, ibland rätt…ingen kan hävda att alla politiker alltid gör rätt, lika lite som vi kan hävda att alla politiker är oärliga och gör fel…eller hur?

  …stirra dig inte blind på mina ordval och retorik, då hamnar vi i en debatt om din syn på mig och du känner mig inte och min socialism är inte företagsfientlig, bara grön och med ett utvecklat rättspatos, jag gillar ”fair play” och ogillar fusk, utnyttjande, mobbning m.m. och folkmord!

 7. HEMIMAMMA skriver:

  Den frågan kan du ställa i Solidaritetstanken också om du vill =0)

  Hemikram

 8. arrami54 skriver:

  …jo, solidariteten känner inte nationsgränser…den måste vara global!
  Kram.

 9. jeppen skriver:

  Jodå, jag exempelvis kan förneka att kortsiktig girighet ligger bakom de marknadsbulor vi sett. Andra orsaker är att man velat hjälpa fattiga att äga sina hem (bostadskrisen i USA) eller att man hittat på en finansiell innovation för riskspridning som visade sig inte vara vattentätt. Eller när det gällde IT-kraschen så berodde det tvärtom på en annan uppfattning om ekonomins långsiktiga funktionssätt – att man gått in i en ny era. Etc.

  Angående att ”balansera upp kapitalismen” och balans mellan egennytta och allmännytta: Där är den socialism som tycker att avståndet är stort, medan libertarian är den som tycker att det redan är i stort sett samma sak. Du har en väldigt kritisk syn på hur det fungerar i kapitalismen, och jag hör till de som anser att man då ofta missar att problemet egentligen är just de statliga/socialistiska balanseringsåtgärderna, inte kapitalismens/marknadens funktionssätt, eller att ”balanseringen” gör mer skada än nytta.

  Mobbningskultur och diskriminering, nävisst, det är dåliga företeelser. Men jag finner en viss tröst i att sådana arbetsgivare skadar sig själva samtidigt som de skadar arbetarna. Och jag är skeptisk till att ombudsmän, lagar, jämställdhetsplaner, mm mm byråkrati gör någon nytta ur ett makroperspektiv. Det finns även nackdelar med all byråkrati och alla inskränkningar av folks rätt att samarbeta med vilka de vill hur de vill.

 10. arrami54 skriver:

  …”finansiell innovation för riskspridning = skattebetalarna står för notan!
  …”hjälpa fattiga till bostad” = ställa dem på gatan och du kan väl inte förneka att detta blev konsekvensen och att tältstäderna växte som svampar ur marken över hela USA!
  😉
  Balans i kapitalism förutsätter en demokratiskt styrd blandekonomi och den idén växer nog fram igen!
  Mobbningskultur och diskriminering ÄR dåliga företeelser, därom är vi överens och jag vill nog se dessa företagare bakom ”lås och bom”, tyvärr har vi inga lagar i Sverige som kan tillse att detta sker…de finns bl.a. i Frankrike och där hade den omnämnda företagaren ”skakat galler” nu!
  Generellt behöver vi kanske inte fler lagar, vi behöver ”byråkrater” som tillser att nuvarande följs!

 11. jeppen skriver:

  Ja, vad kan jag säga? Vi verkar inte ha samma kunskapsbas vad gäller bostadsbubblan i USA, och vi har helt olika åsikter om byråkratins och morallagarnas välsignelser. Det gör nog inget egentligen. Natti. 🙂

 12. arrami54 skriver:

  …det är nog inget fel på min kunskap/insikt om bostadsbubblan i USA och konsekvensen av att den sprack blev bevisligen att staten (skattebetalarna) fick betala (tanken bakom riskspridningen!) och att många ”fattiga” fick fly sina hem (vräktes).
  Alla lagar kan benämnas morallagar då de tar hänsyn till kravet på ”etisk egoism” och jag undrar hur du skulle kunna organisera samhället utan ”byråkrater” och lagar?

  Att vi har olika åsikter gör inget, att möta andras tankar och åsikter är alltid givande!

  Sov gott!

 13. jeppen skriver:

  Mycket av problemet är givetvis att USAs politiker ville att fattiga skulle äga sina hem och pressade halvstatliga institutioner som Freddie Mac och Fannie Mae att ge dem lån på lösa boliner. Sen handlade det inte om att fattiga vräktes, utan tvärtom att folk tyckte de tjänade på att lämna nyckeln till banken och säga ”varsågod, här får du huset och lånet”. Då gick de nämligen iväg skuldfria, köpte det lika fina grannhuset för halva priset, och lämnade banken med en stor förlust. Lånet är nämligen knutet till huset i socialistiska USA, inte till personen som i kapitalistiska Sverige.

  ”Morallagar” är givetvis sådana lagar som skapar brott utan offer, eller där offerstatusen ges för lättvindligt. Typexempel är lagar mot blasfemi, vissa uniformer, för låga löner, nakenhet, prostitution, bigami och sodomi. Man kan måhända inte organisera samhället utan byråkrater och lagar, men det är viktigt att hålla dessa till ett minimum.

 14. arrami54 skriver:

  …ja i det kapitalistiska USA sår det idag ca 4.5 miljoner hus tomma, att de fattiga köpt nya är nys och lögn och de som har råd avvaktar nya eventuella prisfall, fast seriös media i USA ljuger nog (?):
  http://www.nytimes.com/2008/05/28/business/28housing.html?scp=2&sq=&st=nyt

  Jag börjar förstå din liberala frihetstörst och tolkar dig som att du vill radera lagarna som hindrar sexköp, månggifte och minimilöner (o.s.v.) och ser också att brott som ”folkmord” är något vi får acceptera som ett nödvändigt ont om vi vill ha företag som ger oss vår ”livsstil” och vinst till företaget…
  …och nu har vi kommit så långt ifrån kärnfrågan i inlägget att jag nog vill att tråden återknyter till Lundin Oil/Carl Bildt om den skall fortsätta.
  …tycker du överhuvudtaget frågan om Lundin Oils eventuella brott i Sudan skall utredas eller är det något vi tyst skall acceptera även om misstankarna visar sig vara riktiga, eftersom vår livsstil, frihet och människovärde är högre/viktigare?

 15. jeppen skriver:

  Nu spårade det ur, tror jag. Du får demonisera någon annan fortsättningsvis. Tack för diskussionen.

 16. arrami54 skriver:

  …tack själv du och ”demonisera” får stå för dig, om du tycker jag roade mig på din bekostnad genom att länka till den fakta ”The New York Times” tar upp efter ditt skämt om det ”socialistiska USA” så ber jag om ursäkt, likadant om du tyckte dina morallags-exempel kring blasfemi, bigami, prostitution, för låga löner m.m. var adekvata för en debatt om det svenska samhällets frihetssträvanden…så får jag väl leende ursäkta dig.
  …förstår att denna fråga var jobbig: ”…tycker du överhuvudtaget frågan om Lundin Oils eventuella brott
  i Sudan skall utredas eller är det något vi tyst skall acceptera även om misstankarna visar sig vara riktiga, eftersom vår livsstil, frihet och människovärde är högre/viktigare?”

  Oroa dig inte, åklagaren kommer att lägga ner förundersökningen eftersom Carl Bildt givetvis har en nästintill kunglig immunitet i dagens Sverige.
  Tack och adjö!

 17. arrami54 skriver:

  …orden ovan från ”Jeppen” om hur lätt USA:s fattiga skaffade sig nya hem är en medveten lögn och så osmaklig att jag tar ytterligare ett faktaexempel från SvD:
  ”Antalet hemlösa familjer i USA har ökat kraftigt
  En miljon människor kan ha blivit hemlösa under lågkonjunkturen, ”the great recession”, som började i december 2007. Enligt ideella National Alliance to end Homelessness hamnar mellan 2,3 och 3,5 miljoner amerikaner i hemlöshet varje år. I president Barack Obamas budgetförslag för 2010/2011 ingår ökade bidrag för att hjälpa folk att bo kvar i sina bostäder.
  Den gängse bilden av hemlöshet som ett storstadsproblem stämmer för det mesta, men mellan 2007 och 2008 registrerade det amerikanska bostadsdepartementet, HUD, en oroande stor ökning av antalet hemlösa familjer i förorts- och landsbygdsregioner. Skälen till att medelklassfamiljer drabbats är enkla att ringa in: bolånekrisen och arbetslösheten. ”
  Källa, se länken här:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/taltstaden-hans-nya-hem_4402069.svd

 18. Ping: Min katt – Dagens bild | Jinge.se

 19. Ping: …alla dessa ”hjältar”! | Varghjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s