”Tittytainment”, en medvetet styrd fördumningsprocess!

”Tittytainment” kommer från världsledarnas möte 1995 på The Fairmont Hotel i San Fransico, där man samlade de 500 mäktigaste politikerna, företagsledarna och några framstående ekonomer…de mäktigaste i den tidens verkliga ”elit” (Världen styrs av ca 10000 individer).
Uttrycket ”Tittytainment” myntades av en säkerhetspolitisk rådgivare till USA:s president Jimmy Carter, vid namn Zbigniew Brzezinski. Herr Brzezinski menade att man via en bedövande underhållning (se dagens mediaflöde!) och tillräcklig näring kunde hålla en frustrerad världsbefolkning på gott humör. Då skulle det kritiska tänkandet inte leda till protester mot det nya ”20-80”-samhälle man byggde (i Sverige talar vi om 1-5 samhället). Man kan nog påstå att taktiken är lyckosam…de flesta är nöjda med underhållning, mat på bordet och har för längesedan slutat engagera sig i…eller ens försöka förstå hur systemet är uppbyggt.

Tity efter det amerikanska slangordet ”titts” för kvinnobröst, här anspelas inte på sex, utan på föda, (mjölk) mat, bröd. Kombinationen ”titts” och entertainment är tänkt att lugna massorna när globaliseringen går in i slutfasen under slutet av 1900-talet och 2000-talets inledning.
Tanken från mötet är att dränka folket (eller ”pöblen”som var en återkommande beskrivning av folket) med underhållning och ”foder” för att den tyst skall acceptera orättvisorna. Massarbetslöshet, negativ miljöpåverkan och attacken på demokratin från ”marknadsliberalerna” döljs på detta vis och de transnationella bolagen kan härja fritt i sin kamp för maximal och kortsiktig vinst! En konsekvens är den globala och medvetet skapade finanskris vi ser nu…en accelererande fördumningsprocess pågår!

Mötet kom fram till att det bara behövs 20 % av den arbetsföra befolkningen för att hålla de ekonomiska hjulen igång i slutet på århundradet, resterande 80 % måste hållas nöjda och bedövade på något sätt. Nu är detta inte så svårt i ett informationssamhälle där ”tittytainmenten” får stor genomslagskraft och det är lätt att hålla folket okunnigt via snuttifiering av relevant samhällsinformation.

Snuttifieringen är bästa metod att döda den nödvändiga helhetssynen och omöjliggör för individen att förstå sammanhangen. En sålunda styrd befolkning är lätt att manipulera!
De s.k. demokratierna saknar i realiteten makt, då de transnationella bolagen ofta är ekonomiskt starkare än små och mellanstora ”demokratier”. Att dessa demokratier oftast styrs genom en s.k. representativ demokrati, underlättar det demokratiska underskottet och gör individerna och befolkningen nästintill maktlösa. Världen styrs av hierarki och en liten klick individer, ca tio tusen och en procent äger ca 39 % av världens tillgångar, de två procent rikaste äger idag mer än 50 %!

Hur ”globaliseringen” påverka arbetsmarknad, miljö m.m. har vi redan facit på, men eftersom medborgarnas demokratiska system, styrs av fel makthavare (de transnationella bolagen och finansmännen) i stor utsträckning, kan ingen egentligen påverka!
Tänk på detta nästa gång du sitter framför Idol eller något annat utvecklande program enligt ”tittytainment principen”! (Utvecklande i den ironiska meningen fördummande och ”bedövande”! ).
Nu är du lättstyrd eftersom ”makten” alltid utnyttjar en extremt stor psykologisk profil/ kunskap om vem du är, och hur du formas, hur du konsumerar o.s.v.
Psykologiskt är du bara ett antal skinn:
A: Första skinnet är jaget och dess behov (detet, jaget och överjaget). Här är det inte svårt att analysera dina behov, de baseras på kön, ålder och utbildning/intressen. o.s.v.
B: Det andra skinnet, dina nära…t.ex. fru/man, barn, föräldrar. …en lika lätt grupp att psykologiskt profilera och konsumtionsbehovsstyra!
C: Ditt tredje skinn: Din boendemiljö, närmiljö, bilen… här styrs du långt mer via reklamens och ”titytainmentens” behovsskapande manipulering än vad du tror…kanske helt?

Hela tiden sövs du ner i behovsdrömmar och konsumtionsmönster, via en medvetet styrd ”tittytainment”. Du tror du är fri, fri i tanken, fri i ditt konsumtionsmönster, fri i din omvärldsmedvetenhet..o.s.v….men är du verkligen det?

…och existerar verkligen en levande demokrati, är den inte som i USA köpt av ett styrande fåtal riktigt kapitalstarka individer? …eller förlåt mig, köpt är den nog inte snarare skuldsatt av samma aktörer, i bara USA är statsskulden långt över 14 000 miljarder dollar! Tittar ni på EU och EMU-länderna blir summan än mer gigantisk…och vilka tror ni får betala kalaset? Exakt, de fattiga och låg- medelinkomsttagarna främst…de rikaste ”rovdjuren” smiter undan!

Risken är mer än överhängande att Europa och världen slits sönder i en ekonomisk och mental härdsmälta…och inte står vår ”tittytainment-media” oskyldiga! De främsta exemplen på tittytainmentmedia i Sverige (bredvid privatägda tv-kanaler) är tidningarna Aftonbladet och Expressen.

…och du är ständigt övervakad av ”storebror”, långt mer detaljövervakad än du anar…och utvecklingskurvan är negativ…

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Tittytainment”, en medvetet styrd fördumningsprocess!

 1. Hemimamma skriver:

  Kort och gott: Bröd och skådespel…

  Hemikram

 2. arrami54 skriver:

  …exakt! En gammal känd sanning ur maktens perspektiv!
  Kram.

 3. Ping: …jag skrattar med en ton av hån! | Varghjärta

 4. Ping: Det här med kunskap, är det viktigt? | Varghjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s