Den moderatstyrda Alliansregeringen firar lögnens triumf!

Tydligast är lögnen när man studerar denna s.k. demokratiska regerings grund till ”reformen” av sjukförsäkringen och få kan försvara reformen när de t.o.m. själva tvingats erkänna bristerna.

Det är svårt att finna någonting ynkligare, retoriskt billigare än att bygga sitt politiska arbete på gissningar och falska rykten, det måste finnas en vilja att ljuga när man väljer den vägen.

Visst kan man säga att politik bygger på vilja, men kan demokrati bygga på medvetna lögner?

Petter Larsson och Björn Johnson avslöjar på ett helt lysande sätt hur de ”nya moderaterna” monterar ner den solidariska viljan med lögnens retorik, endast uppbyggd på tro och gissningar.

Läs deras debattartikel: ”Ryktet om bidragsfusk hotar trygghetssystemen”.

För att uttrycka det lite mer tillspetsat: kampen mot fusket är en bärande del i Moderaternas försök att hetsa medelklass och skötsam arbetarklass mot en vagt definierad underklass som simulerar, latar sig och fuskar. Det ska nog tyvärr mer till än en kritisk rapport från Riksrevisionen för att rucka på den framgångsrika fiendebilden. ”

Tyvärr lyckas de ”nya moderaterna” väl i sin kamp för att trycka ut de sjuka, arbetslösa i utanförskap, de har sina lyckade lögner som främsta vapen och spelar på de mörkare psykologiska sidorna av rädslans makt och på de destruktiva tendenser i människors själ som är mobbningens främsta grund.

Trist att informationssamhället inte bättre kan motverka renodlad och lögnburen ”propaganda”!

Den konservativa bild de ”nya moderaterna” vill förmedla är bara en sanning som vilar på att när lögnen upprepas tillräckligt ofta, så blir den en ”sanning” och det finns ingenting nytt bakom ordet ”nya” som någon smart reklamare placerade framför moderaterna…det är samma gamla lögner!

Det är en för demokratin ovärdig triumf, när lögnen segrar och det gamla hierarkiska belätets människosyn tillåts dominera…i de ”nya moderaternas” fascistiska värld har de sjuka, arbetslösa m.fl. grupper längst ner inget högre människovärde och att de utnyttjas som ”slavar” i FAS 3 är bara ytterligare ett symtom på den ”sjuka” som sprids i den moderata världen.

De ”nya moderaternas” arbete för privatisering av offentlig verksamhet, utförsäljning av statligt ägda företag m.m. har som främsta syfte att minimera demokratins principer och att ta död på den så hatade ”solidariteten”. Ett bevis är att fackförbund tvingas förhandla fram rätten till meddelarfrihet, den är visserligen grundlagsskyddad, men tystnad är det privata näringslivets kampmetod mot demokratins så förhatliga opinionsbildning.

”Survival of the fittest” är inte en moraliskt högstående princip och i den ”nya moderaternas” ekonomiska form, bara ett uttryck för förakt för principen om alla människors lika värde…tydligast ser vi deras tänkande kring de ”tärande” i sjukförsäkringsreformens effekter.

Jag frågar mig om man överhuvudtaget kan kalla de principer vi ser lysa igenom i dagens Sverige som demokratiska, att de ”nya moderaterna” inte förfäktar principerna om en etisk egoism och att de ser idén om solidaritet som ”fienden”, det förstår jag…men att de bygger sin politik på de ogrundade gissningarnas lögner, förstår jag inte och vill inte kalla det demokratiskt!

Det finns en tragisk komik i att lögner triumferar i den tid vi kallar ”informationssamhället” och att ord som sakligt, korrekt, offras som onödiga bihang till den ”absoluta sanning” som ”gissningar” ger och som är bärande i den mörkt blå moderata retoriska viljan.

Det finns en stor likhet mellan politisk retorik och religion, sagans värld är tydligen beroendeframkallande och den plats där många politiker inhämtar sin information? Men jag tror inte det är ”Gud” som har sitt finger med i spelet, det är snarare han ”den hornprydde” som spökar efter sin hädanfärd…ja, han avled p.g.a tristess då han inte kunde tävla med människor i djävlighet!

Det är inte god etik och sanningar som får de ”nya moderaterna” att vilja ”reformera” välfärdssystemen, deras vilja har en helt annan och osundare grund!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den moderatstyrda Alliansregeringen firar lögnens triumf!

 1. mariadesuede skriver:

  Jag läste samma debattartikel, skrev om det pà Finns mitt Sverige kvar?

  Medvetna lögner! 😦

  Örnkramar 🙂

 2. arrami54 skriver:

  …visst är det medvetna lögner det handlar om och etiskt är nivån ynklig!

  Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s