”Woman Is the Nigger of the World”

Skrev John Lennon 1972, ja lyssna på den kloka retoriken innan ni dömer …

Studerar man världen av idag så inser man att detta faktum kvarstår som många kvinnors vardag, i USA, denna nation som i mycket tycks vara ”a mental disorder” döms kvinnor för mord om de får missfall:

Rennie Gibbs var 15 år när hon blev gravid. I 36:e veckan drabbades hon av missfall. Nu, nästan fem år senare, anklagas hon för mord på sitt ofödda barn.

Åklagarna pekar på Gibbs kokainberoende och säger att det var drogerna som dödade barnet, trots att inga bevis stödjer den teorin. Straffet för brottet är livstids fängelse.

I Mississippi är fallet det första i sitt slag, men i USA är det bara ett av flera liknande. Något som förfärar kvinnorättsrörelser.

Kvinnor blir av med sina medfödda mänskliga rättigheter och utsätts för rent hemska lagar. De här åtalen förvandlar gravida kvinnor till en annan sorts människor och fråntar dem deras rättigheter, säger kvinnorättskämpen Lynn Paltrow till brittiska tidningen The Guardian.

Bakom den sjuka som sprider sig över USA ligger en religiös fundamentalism lika allvarlig som den man finner i den muslimska världen och än farligare eftersom USA:s kristna höger till stor del styr den politiska och militära makten.

Om det inte är ett brott för en mamma att avsiktligt avsluta graviditeten, hur kan det då vara ett brott av henne att göra det oavsiktligt?, frågar sig medborgarrättsadvokaten Robert McDuff.

Frågan är både logisk och högst relevant. Även i Sverige attackeras den fira aborten av (oftast) religiösa fundamentalister som alltid med en viss njutning glömmer orden : Du skall inte döma på det du själv inte skall bli dömd!” …och dömer gör de!

Enligt den katolska synen uppstår livet när könscellerna smält samman, men inget barn klarar livet utanför livmodern före den 28:e (23:e?) veckan. Enligt svensk lag har vi fria aborter fram till den 18:e veckan och denna rättighet för kvinnan skall vi skydda. Inte minst därför att kvinnans fria vilja skyddas mot moraliska värderingar som osunt tar bort hennes rättigheter att välja. Människor i grupper som ”Ja till livet” och ”Rätten till livet” vill frånta kvinnor den självklara och givna rätten till en fri vilja, att själva få välja. De gillar givetvis de USA-lagar som refereras till ovan och i USA har abortläkare mördats under jubel från samma grupper! (Den kristna logiken är uppenbart och ofta, svårt störd!)

Vi har en etiskt bra kompromiss i nuvarande abortlagstiftning som tar optimal hänsyn till både kvinnan och fostret. Att kräva att en förändring mot abortförbud är att håna kvinnorna och närma sig ”häxbrännarnas” retorik och dom.

Många fundamentalister vägrar i en uppenbar moralpanik att acceptera den etiska kompromiss vi har och vill gärna döma kvinnor ovan den ångest ett abortbeslut är för de flesta…det finns någonting väldigt fult dolt i abortmotståndarnas unkna retorik.

Den fria aborten enligt nuvarande praxis är minst ond bara för att den inte tvingar en moralisk värdering på kvinnor mot deras vilja när en abort fortvarande kan ske med väldigt god marginal mot när ett foster är livsdugligt utifrån sina naturliga förutsättningar utanför livmodern.

Nu är det inte bara i USA kvinnan är ”slavarnas slav”, i Indien görs det tydligen könsbyten på barn…flickor blir ”pojkar”!

Att världen delvis är sjuk är ingenting nytt och att människan utvecklas långsamt är likaså ingen nyhet. Mänsklighetens inbyggda insufficiens är i sig ett levande bevis på att någon Gud inte finns, för gjorde han/hon oss till sin avbild är ”Gud” oerhört dum och ansvarslös!

…och kom nu inte springande med någon retorik om den fria viljan, den finns inte! Den stora diktatorn i skyn kräver lydnad…lyssna bara på dårarna som via tungomålstalande påstår sig ha direktkontakt med herren!

Historiskt är det nog ett bevisat faktum att män är så rädda för kvinnor att de tror de ”vinner” genom att äga dem!?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Woman Is the Nigger of the World”

  1. 1ilith skriver:

    skön slutkläm.

  2. arrami54 skriver:

    …jo, men så är det och räddare män än de som leder den kristna högern i USA får man nog leta efter…det är nog bara de värsta fundamentalisterna inom islam som kan tävla?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s