”Zlatan Ibrahimovic deppar.”

Rubriken stal jag från en bildrubrik i DN. Sverige förlorade en EM-kval match i fotboll mot Ungern och ärligt talat…vem fan bryr sig?… och vem kan ärligt påstå att detta är VIKTIGT? Med tanke på underhållningsvärdet är det bara att gratulera Ungern och återigen, på vilket vis är fotboll så viktigt? Förklara det viktiga, tack!

Är man elva år kan jag förstå att saken är viktig, men ni vuxna bör inse att ordet ”viktigt” saknar all grund när det gäller fotboll och elitidrott i övrigt…nog har vi viktigare problem att hantera, än extremt välbetalda pojkars lek med en boll? (Länkarna jag lagt i orden ”viktiga” och ”viktigare” kan multipliceras med tusen (minst) och alla är VIKTIGARE än fotboll, men ”pojkar” bryr sig inte?).

…men visst,  att överbetalda fotbolls-divor som t.ex. Zlatan av pinsamhetskänsla deppar vid en dylik prestigeförlust är lätt att förstå. Men hur är saken så viktig att den förtjänar denna extrema uppmärksamhet (?),  för att ”slavarna” köpt idén om ”foder och skådespel till folket”?

Tänk om män, förlåt, pojkarna är väl rätt ord, lade samma vikt vid de frågor som är mänskligt, politiskt och miljömässigt reellt viktiga…då kanske vi såg en reellt positiv samhällsutveckling!

…ibland undrar jag om det svaga könet, ”männen”, någonsin blir vuxna?

PS : DN tog bort twingly-länkarna hit under ”bloggat om artikeln”, tydligen tyckte ”moderatorn” jag kränkte de fotbollsälskande ”pojkarna”? Tydligen känsligt att fråga om lekens ”viktighet” när Johan Esk m.f. ”journalister” skriver spaltmetrar om förhoppningar innan matcherna och besvikelsens krigsrubriker efter desamma…men ärligt är inte sportjournalisternas lön, Sveriges sämst motiverade utgift? DS.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till ”Zlatan Ibrahimovic deppar.”

 1. anders svanfeldt skriver:

  tönt människa …

  gissar på att du är feminist och vänsterpartist…

 2. HEMIMAMMA skriver:

  Tack Arrami att du stöder oss i detta.

  Hemikram ♥

 3. knottx skriver:

  Helt otroligt att dom kunde förlora.
  Zlatan vägde ju hundra kilo,räcker inte det.?
  Radiosportens och p4 väst verkade få en kollektiv orgasm inför mötet.
  Så ordspråket om en hel Oxe innan och knappt hornen efter stämmer bra.

 4. arrami54 skriver:

  Givetvis är jag feminist, detta innebär att jag är för kvinnors fulla likställdhet med mannen, politiskt, ekonomiskt o.s.v. …du vill inte ha likställdhet, jämlikhet mellan män och kvinnor?
  Min politiska hemvist ligger främst hos Miljöpartiet, men jag förstår inte vad min politiska övertygelse har med evidensen om fotbollens ”viktighet” att göra? Men jag tar inte din kommentar för att vara evidens på de fotbolls älskande männens intellektuella nivå, respektive mognadsgrad…;-)
  …gå ut och sparka på en boll och känn dig viktig!

 5. arrami54 skriver:

  …givetvis och händelsen/frågeställningen bör lyftas fram i ljuset!
  Kram.

 6. arrami54 skriver:

  Media brukar få en kollektiv orgasm av förväntningar inför nästan all idrott på nationell nivå och när bollen rullar i mål hör vi orgasmvrålen…;-)
  Ordspråket stämmer bra in på allt mediasnack innan, efteråt kommer ursäkter, förklaringar och en roande ton av nationell besvikelse.
  Tror Sverige vinner lättare om Zlatan går upp några hundra kilo, då rullar nog både bollen och han i mål!
  😉

 7. Ping: AFTONBLADET – KÄNN TRYCKET! « skvitts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s