9/11 och den blinda hämnden!

Jag läser en bra artikel i Smålandsposten, signerad Johan Bergenäs, han skriver bl.a:

Amerikaner slöt upp bakom sin ledare och väntade på sin regerings nästa steg. Det kom fyra dagar senare då kongressen gav George W Bush absolut makt att använda världens mest avancerade krigsmaskin mot i princip vem som helst, när som helst och hur som helst.
Bara en enda kongressmedlem, Barbara Jones, röstade emot den lag som gav presidenten sina omfattande befogenheter. Barbara Jones motsatte sig åtgärden på grund av att fakta kring terrorattacken så nära inpå händelsen inte var tydliga nog. Hon manade i stället sina kollegor att inte ”inleda ett öppet krig utan vare sig exitstrategi eller fokuserat mål”. För denna ståndpunkt blev Barbara Jones kallad kommunist och förrädare, och tillsammans med hennes familj fick hon ta emot dödshot. Rätten var på Amerikas sida och nu skulle det goda segra över det onda ute i världen. Den 7 oktober 2001 invaderade USA Afghanistan.
Men krig hade också inletts på hemmaplan, det mot de medborgerliga friheterna. Den 26:e oktober röstade alla amerikanska senatorer utom en för den så kallade Patriot Act. Denna lag gav amerikanska myndigheter oöverträffade befogenheter att övervaka befolkningen. Säkerhet skulle uppnås till vilket pris som helst, oavsett inskränkning av friheter.
Sedan släppte Vita huset med okvalificerad framgång lös världens mest avancerade propagandamaskin med målet att övertyga den amerikanska befolkningen att Saddam Hussein måste störtas. Många som arbetade i olika rådgivande och byråkratiska instanser och tvekade på att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen sattes under hård press att ändra uppfattning, fick inte gehör för sina åsikter, eller smutskastades.
De amerikanska medierna misslyckades också att ge en annan, mer sanningsenlig bild, än den berättelse som dagligen främjades från George W Bush administrationen.

11 september-traumat och jakten på terrorister ledde också till grova övertramp mot universella mänskliga grundvärderingar. Övergreppen på Abu Ghraib och Guantanamo fängelserna i Irak och på Kuba har utan tvekan skadat USA:s förmåga att med kraft tala om demokratiska och mänskliga rättigheter.”

USA står idag som en demokrati som förtjänar den demokratiska beteckningen med stor tveksamhet och med en i mycket förlorad trovärdighet, var det detta terroristerna ville nå och spelade Bush dem i händerna?

 

Ekonomin har tagit stryk bl.a. genom krigen i Irak , Afghanistan och trovärdigheten som demokratisk nation och ”talesmän” för mänskliga rättigheter har skadats allvarligt.Frågan är hur historien bedömer USA:s svar på attacken?

Blackwater (Xe) och andra privata legosoldats-/väktarorganisationer blev stora vinnare, censuren vann sina segrar och USA:s trovärdighet tonade bort i privatarméernas tysta verksamhet i hämndens namn …

USA är ingen verklig demokrati idag, demokratitanken var det första man svek i ”kriget mot terrorismen”!

Avslutningsvis: Läs detta!


 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik.. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till 9/11 och den blinda hämnden!

 1. HEMIMAMMA skriver:

  Du har mitt fulla medhåll om denna analys och vi förlorar alla i hela västvärlden på att USA är en ”förebild” för våra egna regeringar och deras framtida handlande… *ler sorgset*

  Jag har skrivit ett inlägg som är till nytta för alla gamla Aftonbladare och skulle uppskatta om du vill läsa och sprida kanske?

  Hemikram

 2. arrami54 skriver:

  Förhoppningsvis minskar nu USA:s roll som förebild…jag hoppas iallafall detta om de inte lyckas bättre med sin ”demokrati” och utveckling av densamma! Studerar du ”Blackwaters” ägare så blir det lite som om Breivik haft en privat arme och jag tror inte ens vår konservativa ”Allians” vågar kopiera USA allt för mycket idag…så många hästar lär de fortfarande ha i stallet att de blir betänksamma därvidlag…hoppas jag! 😉

  Men jag trivs utmärkt med WP och saknar överhuvudtaget inte Aftonbladets bloggportal så…nej, det vill jag faktiskt inte lägga tid på att hjälpa till med. De Aftonbladet-bloggare jag läste då, läser jag fortfarande och inte är de svåra att hitta!

  Kram.

 3. HEMIMAMMA skriver:

  Okej, men jag tänkte att det skadar inte att fråga.

  Ja, vi får verkligen hoppas att USAs transparenta motiv väcker både folk och regeringar…

  Hemikram

 4. arrami54 skriver:

  Givetvis får du fråga! 😉
  Delar din förhoppning visavi USA:s utveckling!
  Kram.

 5. Ping: Media och den 11 september | Jinge.se

 6. alias skriver:

  Kan du maila mig? Jag har nåt att berätta.

  info@webbjourencom

  hoppas du mår bra

  Svar; Varför skulle jag göra det? Vem är du? Oavsett din berättelse så ser du en mailadress till mig i högerspalten på sidan, använd den om du vill berätta något /Arrami.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s