Jimmie Åkesson tar illa vid sig, igen!

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har tagit illa vid sig av mångkulturen igen! I en debattartikel på SvD.se skriver han att det är ”kristendomen och dess värderingar som utgör grunden på vilket vårt samhälle vilar, trots att det kan vara svårt för många att acceptera. Därför gör det mig illa berörd att man i dag valt att återigen politisera gudstjänsten i samband med riksmötes öppnande genom att upplåta delar av gudstjänsten åt att låta en imam och en rabbin att predika inför församlingen.”

Det är nog inte många som har svårt att acceptera att vi vilar som nation på en kristen värdegrund herr Åkesson, men den kristna värdegrunden bygger på tolerans och insikt om mångkulturens värde, det är bl.a. därför vi har religionsfrihet! Islam säger: Ingen är rättrogen förrän han älskar sin broder som sig själv. …du känner igen tanken Jimmie Åkesson (?), den präglar den kristna läran också: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem”.

…och vad är mer mångkulturellt uppdelat i en oändlig variation av trosinriktningar, sekter, församlingar än den kristna kyrkan?

Det är i mångkulturella möten utveckling sker, ny kunskap, förståelse och fantasi är motorn för kulturell utveckling. Motsatsen är monokulturens enfald, där allt konstant är detsamma…jag förstår den rädsla som får dig att tro att förändring, utveckling, respekten för olika, i form av mångkultur är farligt, jag förstår den mycket väl, det är en rädsla för förändring, för det främmande, en rädsla som uppstår ur ett extremt behov av en trygghetszon, behovet av den ”trygga famnen” att allt är konstant detsamma!

Det verkar som om du drömmer, om ett Sverige, ett ”folkhem” som aldrig funnits, din vurm för ”fädernas kyrka” missar den goda utvecklingen, jag vet inte helt vilken ”dåtid” du vill peka på som den goda svenska tiden? Åren under och före andra världskriget när många svenskar hyllade den tyska nationalsocialismen, åren då svensk godhet låg i att kanske kunna omvända några barn till ”fädernas kyrka”? Genom en svensk missionspastors försorg kunde Otto och ett hundratal barn räddas till Sverige – absolut inte av ren välvilja eller till öppna famnar. Dessa barn skulle främst räddas från judendomen till kristendomen – mer än från nazismen. Dessa motvilligt mottagna barn landade i södra Sverige.”

Eller vill du peka på en tid när ”fädernas kyrka” hade reell makt över folket, under 1700-1800 talet, när vargen var djävulens sändebud på jorden och skogens Troll tog barn…ja, ”fädernas kyrkas” representanter trodde så och skrev så i kyrkböckerna!

Rädslan är farlig, den är grunden till många onda handlingar, vi såg rädslans hatiska effekt i Norge denna sommar…och jag vill stanna där en stund, det finns en gemensam nämnare…rädslan för muslimer, ”Eurabia”, en rädsla som liknar fobin och också korrekt benämns islamofobi. Det är inte svårt att inse att en imam närvarande vid riksmötets öppnande, i Storkyrkan, kan trigga fram en fobisk reaktion som kan få folk att kasta sig ut ur kyrkan, liksom ni försvann ur ”fädernas kyrka”när ordet rasism drabbade er självinsikt.

Det är lika lätt att förstå som reaktionen man ibland ser när en harkrank flyger in, en del kastar sig genast undan och skriker av skräck!

…men det jag vill fråga dig Jimmie är, bygger du din fobi på kunskap, i så fall, vilken? Harkranken är inte farlig, lika lite som mångkultur och religiös frihet, det som är farligt är okontrollerad rädsla och hat. Jag kan förstå att du tar illa vid dig, men det finns hjälp att få, hjälper inte kunskap så finns det säkert terapi som kan hjälpa och ursäkta mig, men jag har en dröm, nämligen att få läsa följande rubrik i DN eller SvD:

Jimmie Åkesson lämnar SD och omfamnar mångkulturen!”

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD.. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Jimmie Åkesson tar illa vid sig, igen!

 1. tengileye skriver:

  Fast ska inte skolan ha religiösa inslag så borde väl i konsekvensens namn inte heller riksdagen ha det? Oavsett hur många religioner är representerade?

 2. arrami54 skriver:

  …men nog låg denna inbjudna ”predikan” vid sidan av ”skolan” (riksdagen) och eftersom riksdagsledamöter m.fl. var inbjudna är väl närvaron frivillig? Sen är stat och kyrka skilda åt sedan år 2000, så jag ser inget hinder för denna frivilliga tradition.

 3. Vägrar skriver:

  Tillåter du att jag står utanför ditt multikulturella samhälle? Jag vill heller inte ha socialister eller liberaler i min närhet! Är det ok att jag i görligaste mån undviker såna oxå? Känner att jag borde sluta jobba och i alla fall strypa mitt bidrag till eländet! I annat fall kan jag i alla fall ta livet av mig så jag slipper såna som dig och de du värnar om!

 4. arrami54 skriver:

  … 🙂 …jag ler och svarar: Din enfald styrker att du står en bit utanför all kultur och jag antar du återigen har nallat av pappas brännvin, eller något annat berusande gift?

 5. tengileye skriver:

  Det har ju gått från kallelse till inbjudan
  Men grupptryck och annan skit gör ju att största delen går- och dessutom ÄR vi ju sekualiserade (så va tusan är vi lediga runt Jul för?)

 6. arrami54 skriver:

  …jag förstår dig, men det är en enorm skillnad på en inbjudan och en kallelse. Sen tycker jag personligen att det är lite svagt att falla för grupptrycket, tyder inte på självtillit, självständighet eller frihet direkt.
  …bättre alla fick en ledig vecka runt midsommar än runt jul! 😉

 7. tengileye skriver:

  Fast både ja och nej; är det något som en gång var en kallelse och sedemera blir en inbjudan så är det för de flesta gamla uvar samma sak, i princip… man ”måste” ju gå då man var tvungen innan…

  Fast det ÄR rätt skönt med att va ledig i vintern; annars så hade det blivit jäkligt drygt i längden…
  Och du menar att våra politiker inte är som alla andra och inte faller för grupptryck och är starka oberoende individer som inte hukar för partipiskans vinande?

 8. arrami54 skriver:

  De gamla ”uvarna” byts ut efterhand, men visst, det finns alltid en risk att en tradition biter sig fast, det har vi ju andra exempel på…hur många firar Jesus födelse vid jul och hur många har fastnat i en genom kommersiell tradition?
  Visst är det alltid gott med lite ledighet (helst om sommaren!) och visst, få är så självständiga att grupptrycket rinner av dem! Även demokratin bygger på hierarkins principer i grunden, så visst viner partipiskan i alla partier och organisationer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s