…Sverige bör dras inför EU-domstolen!

Hanne Kjöller skriver en riktigt bra artikel i DN om vargjakten. Hennes analys är träffsäker och nog är det intressant att landets högsta ledning, vår regering, försöker kringgå lagen (EU:s habitatsregler m.m.) och så öppet fjäskar för de tjuvjägande rovdjurshatarna i jägarförbunden. Ett litet särintresse på ca tre procent av befolkningen gynnas via medveten obstruktion mot lagen, en medveten manöver för att försöka lura EU:s miljökommission. Moraliskt är regeringens politik i vargfrågan lika förkastlig som dumt genomskinlig. Det är inte så konstigt att få tjuvjägare fälls i domstol, de har ju regeringens tysta medgivande och nog spelar det in att många poliser och åklagare också är jägare…?
”Skyddsjakten får inte bli en maskerad licensjakt, säger kommissionären. Men det är ju just så den lanserats. Dåvarande miljöministern Andreas Carlgren förklarade vid en presskonferens att regeringen inför risken att dras inför domstol valt att ersätta 2012 års licensjakt på varg med en utökad skyddsjakt. Men, lovade samme Carlgren, 2013 skulle allt vara som vanligt igen. Ja, till och med lite bättre. Då skulle licensjakten dammas av igen samtidigt som den nya uppfinningen – skyddsjakt utan egentligt skyddsbehov – också skulle kunna användas. Beskedet till varghatarna var således detta: om ni håller er i skinnet och inte knäpper för många vargar illegalt 2012 så lovar jag er extra mycket pangpang 2013. Den nuvarande miljöministern, Lena Ek, har inte torgfört någon annan uppfattning.
Någon kollektiv ”skyddsjakt” får inte förekomma, skriver kommissionen. Skjutning får bara ske mot ”ett tydligt identifierat djur som man vet är farligt”. Men regeringen har gått åt andra hållet. Före jul beslutades om ett nytt ”förebyggande” rekvisit för skyddsjakt. Få ihop det den som kan.”

Moralen i nationen är låg när t.o.m. regeringen försöker undvika att följa lagen och internationella regler…
Det springer omkring kriminella tjuvskyttar, väl organiserade, i våra skogar som skjuter alla rovdjur de ser, främst varg och Lodjur. Gruppen är att likna vid de kriminella gäng som gör Malmös gator otrygga, men den organiserade brottsligheten i skogen skyddas. …och de skyddas medvetet, av både regeringen och övriga jägare!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö., Vargdebatten.. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till …Sverige bör dras inför EU-domstolen!

  1. Svante Svensson skriver:

    Det är egentligen bara jägarna, som kan hota Regeringen, de är de enda, inklusive ungdomarna i Malmö, som har vapen, och vet hur de används. Det har anställts 3000 nya poliser utan någon märkbar effekt, och försvaret är i princip nedlagt. Så konstigt är det inte att Regeringen kryper.
    Svante

  2. arrami54 skriver:

    …jo, nog har de skrämt rajraj och övriga i regeringen…och vapen har de ju i riksdagens källare! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s