…det bästa jag läst på länge!

 

Läs Maciej Zarembas underbara artikelserie Skogen vi ärvde och inse att vi inte har några ledande politiker inom Alliansen som anser att skogen har ett skönhetsvärde, att miljö- och klimatpolitik i ordets rätta betydelse INTE har något värde…det handlar bara om att skydda äganderätten för skogsägarna och bolagen.

Läs och ställ Eskil Erlandsson mot väggen: (eller ännu hellre, rösta bort honom!)

Det här är inte juridik, det är politik. Mycket riktigt, på en direkt fråga à propos Änok svarar landsbygdsministern Eskil Erlandsson att han ”är tveksam till” att andra än myndigheter skall få rätt att överklaga avverkningsbeslut. ”Av principiella skäl.” Det är bara den som är part i målet som skall få överklaga. Och när det kommer till kalhyggen är medborgarna inte part i målet. Det är bara skogsägaren – och så staten, förstås.

Hoppsan, tänker jag, det var nog oförsiktigt av ministern. När jag publicerat detta lär han få sina fiskar varma. Så otidsenligt, och så på tvärs mot allt vackert tal om miljö och delaktighet …”

”– Du som ägare har en frihet att använda den brukningsmetoden om du så önskar och vill.” säger Eskil Erlandsson med leende brist på ansvarskänsla för miljö och natur!

Du får ursäkta Eskil, men du ÄR en ganska korkad och primitiv själ, äganderätt framför alla andra hänsyn är din enkelriktade själs enda ledstjärna. Med dig som jordbruksminister har miljötänkandet inte en chans i helvetet.  Gör nationen en tjänst, avgå NU!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s