…minns du ”Kynna”?

 

Läser till min glädje att Naturskyddsföreningen fick rätt att överklaga: ”Två gånger överklagade Naturskyddsföreningen skyddsjakten på vargen Kynna. Båda gångerna misslyckades det.
Nu har dock högsta instans beslutat att Kammarrätten måste pröva föreningens överklagande mot Naturvårdsverkets beslut om skyddsjakt.”

Det blir intressant att se hur Kammarrätten hanterar detta, lika intressant som att studera hur den centerpartistiska ”hönsgården” hanterat och hanterar vargfrågan. Centerpartiet, LRF och jägarförbunden går ju hand i hand med sin varghatarhysteri.

…undrar om Kammarrätten kommer att visa sig vara lika ”hysteriska”, eller om de tar hänsyn till de regler vi som nation undertecknat, t.ex. EU:s habitatsregler och Bern konventionen?

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till …minns du ”Kynna”?

 1. skvitt skriver:

  http://skvitts.wordpress.com/2012/07/13/bloggspace-se-ligger-nere/
  Bloggspace ligger nere, läs mera hos mig och sprid vidare!
  /Skvitt

 2. DagL skriver:

  Tycker det är bra om naturvårdsverket måste dokumentera vila överväganden som egentligen låg bakom. Bla borde det bättre redovisas när genetiskt värdefulla vargar skjuts och skyddsjakter som hindrar vargen att expandera söderut. Skrev en del förut om Kynna som dock hade kunnat uppdateras om det blev aktuellt
  http://vargdag.wordpress.com/2011/10/14/vargsemantik-och-naturvardsverkets-jakt-pa-genetiskt-vardefulla-vargar/
  http://vargdag.wordpress.com/2011/10/18/naturvardsverkets-skyddsjakt-2011-och-dess-effekt-pa-inaveln/

 3. arrami54 skriver:

  …okej, skall göra så.

 4. arrami54 skriver:

  Hinner inte läsa allt du skrivit, men har skummat igenom det. Du skriver bl.a.att : ”Det blev ett beslut att vargen skall skyddsjagas och att naturvårdsverket uttalade “Att ta bort den här vargen försvårar inte utvecklingen mot gynnsam bevarandestatus”. Detta är inte riktigt, det verkar uppenbart att det försvårar att få gynnsamt bevarandestatus att skjuta en icke inavlad genetiskt värdefull varg som är på väg att etablera sig i en ny del av vargens naturliga spridningsområde och bidra till att minska inaveln i den svenska vargstammen. Inte bara naturvårdsverket, utan nästan samtliga massmedia tycktes ställa upp på att det är OK att det är problemfritt att strunta i inaveln i den svenska vargstammen, eftersom naturvårdsverket spred detta i ett pressmeddelande som citerades i en stor del av dagspressen, vilket väl inte hade behövts! Kanske man skulle kunna anfört att hon är så långt från resten av vargstammen att hon kanske aldrig får en partner och därför inte kan föra sina gener vidare och således inte är så viktig, men detta anfördes inte, och jag vet inte hur korrekt det är.”

  …det går en hanvarg i Kynnas område, eller i dess närhet nu och söker en partner. Hade Kynna funnits kvar hade vi eventuellt fått ett revir, ett genetiskt viktigt revir!

  Återkommer och läser mer av din text och ger synpunkter…nu njuter jag av sommaren och har en bloggpaus.

  Må bättre än gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s