Radikalisera klimatpolitiken nu!

 

Denna sommar har det hänt som de som varnat för klimatförändringarna förutsagt: mer extremväder vilket drabbar människor direkt, men som även leder till sämre skördar och därmed stigande livsmedelspriser, samt till ökad konkurrens om jordbruksmark ska användas till matproduktion eller till att göra drivmedel för fordon.

Sommarens extremväder i världen är en obehaglig påminnelse om vad som är på gång, men tyvärr kan det bli mycket värre framöver. Det beror på att hittills är temperaturökningen ungefär 0.8 grader jämfört med förindustriell tid, och utan radikala utsläppsminskningar kan temperaturen öka med 3, 4, 5 eller 6 grader. Ett framtidsscenario som är så skrämmande att det kan vara svårt att ta till sig.

Men utvecklingen är inte förutbestämd utan går att påverka, och du är en av de som kan påverka. Så sprid gärna vårt upprop till fler – efter denna sommar är det säkert fler än förut som börjar förstå situationens allvar.”

Du kan då sprida vårt upprop genom denna länk:
http://www.radikaliseraklimatpolitiken.nu

 

I Göteborgs-Posten har några av de mer kända företrädarna för vårt upprop skrivit en debattartikel, som också finns på nätet:
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1031399-klimatfragan-kraver-en-ny-global-etik

Om du tycker att artikeln är bra, sprid den gärna, ta upp den på facebook och liknande…och artikeln är bra, viktig.

 

Nästan alla svenskar har redan en livsstil som kräver flera jordklot om den skulle omfattas av alla människor på vår planet. Ändå kräver vi ökat konsumtionsutrymme. Det är hög tid att bli en globalt solidarisk varelse.

 

Klimatfrågan kräver en ny global etik.

 

Människan har både egoistiska och altruistiska sidor. Det rimliga nu är att vi utvecklar vår altruistiska sida och blir en globalt solidarisk varelse. För en globaliserad värld där vi alla påverkas av varandras agerande fodrar en etik med globala hänsyn. Endast genom att bryta politikens snäva fokusering på att göra det materiellt bättre för oss nu levande svenskar, kan vi se oss själva som anständiga varelser. Och endast därigenom kan vi också bli betraktade som anständiga människor av dem som kommer att ta över vår planet efter oss.”

Det handlar inte bara om oss, det handlar i högsta grad om framtidens barn…dina barn, barnbarn, barnbarnsbarn…

…ta ställning, agera…NU!

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s