Avgå Lena Ek, avgå NU!

 

Samma dag som Naturvårdsverket föreslår att Sverige ska ha 380 vargar slår miljöministern fast att 180 är rätt siffra. “Detta är fruktansvärt. Jag har nog aldrig hört någon miljöminister lägga ett så dåligt förslag” säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson”…och jag kan bara hålla med.

Personligen blev jag ”fly förbannad” när jag läste Lena Eks uttalande och kan inte undgå frågan: ”Hur djävla dum får man bli?”.

…visst, jag förstår mycket väl att hon är ”dum” medvetet, styrd och köpt av Eskil, LRF och jägarförbunden som hon är.

Det är trist att inse att vi fått en kvinnlig miljöminister som är än mer okunnig och hatisk visavi vargen än det centerpartistiska stolpskott hon efterträdde. Vargen flyr ur Uppsala, Lena Ek borde fly från sin ministerpost!

Jag tog mig friheten att skriva, via ett e-mail, direkt till henne (även om hon sannolikt inte läser inkorgen på departementet)

”Hej Lena Ek!

Vi hade en varghatande tönt till miljöminister före dig och ingen trodde det skulle kunna bli värre, men så kom du!

Det är trist att inse att inga är så okunniga i miljö- och ekologiska frågor som centerpartister. Nåväl, sakargument biter inte på dem som medvetet väljer okunnighet. Det finns inget annat val än att fortsätta jobba stenhårt för att ni dras inför EU-domstolen för medvetna brott mot habitatsreglerna. Det är inte heller så svårt att styrka att ni lägger er platt för jägarförbunden och de tjuvjägare som hyllar STG-principen.

Jag har bra kontakt med EU:s miljökommissionär och kommer att ge den än mer evidens för hur inkompetent ni sköter vargfrågan:

http://varghjarta.wordpress.com/2011/11/26/det-kom-ett-brev-fran-eu-angaende-vargen/

Vill ni mot all förmodan lära er lite om vargen, så läs här:

http://varghjarta.wordpress.com/category/vargdebatten/

Personligen kommer jag att jobba stenhårt för att vi skall bli av med miljöbovarna i centerpartiet i vår riksdag 2014. Så ”korkade” politiker har Sverige inte råd med och jag likställer ert varghat med den rasism/främlingsfientlighet som Sverigedemokraterna framför. Ni ligger på exakt samma okunniga, fega och hatiska nivå.

Inser att det är meningslöst att be er avgå, ni inser inte er ”kompetens” och är inköpt just för att driva frågan enligt jägarförbundens vilja. Du får ursäkta Lena, men det jag känner för er inkompetens och medvetna okunnighet kan bara tydliggöras med ett ord, förakt!

”Vänligen”

Thomas (Varghjärta) Ahlm Launy.”

 

Miljöministerns svar:

”Hej Thomas,

Tack för dina e-brev om gynnsam bevarandestatus för varg.

Rovdjuren väcker starka känslor, både positiva och negativa. För mig och regeringen är det angeläget att hitta en balans. Alla våra stora rovdjur ska ha livskraftiga stammar, men det är också viktigt att människor i rovdjurstätta områden kan bo och leva där.

Den 19 oktober presenterade Naturvårdsverket sin bedömning av gynnsam bevarandestatus för varg i Sverige. Den grundar sig på åratal av forskning i projektet Skandulv, som samlar Sveriges och Norges främsta rovdjursexperter. De vetenskapligt framtagna värdena förs nu in i Sveriges förvaltningsplan för varg, vilket gör att den blir komplett.

I bedömningen presenteras referensvärden för gynnsam bevarandestatus för varg i Sverige i ett spann. Det kan nås vid 380 vargar, under de förutsättningar som råder idag, det vill säga att en ny varg kommer in i populationen vartannat år genom naturlig invandring eller utsättning av djurparksvalpar i det vilda. Men enligt Naturvårdsverket kan det även nås vid ett antal om 180 vargar, om en ny varg kommer in i populationen varje år.

Regeringens rovdjurspolitik strävar mot att Sverige ska ha livskraftiga stammar i arternas naturliga utbredningsområden, samtidigt som beslut som rör förvaltningen fattas nära de människor som lever och verkar i rovdjurstäta områden.

Vad gäller vargen vill samtliga partier i regeringen ha en begränsad vargstam med god genetisk status. Det framtida arbetet riktas in mot en gynnsam bevarandestatus i den nedre delen av spannet, det vill säga att vi vill ha en situation med färre vargar med bättre genetisk variation.

För att en population i den nedre delen av forskarnas redovisade spann ska vara gynnsam och bevaras långsiktigt, krävs enligt Naturvårdsverket betydligt högre invandringstakt än hittills och kontinuerligt fortsatta aktiva åtgärder för genetisk förstärkning. Detta arbete måste bedrivas långsiktigt och kommer att kräva ett antal beslut och åtgärder i nära samarbete med såväl myndigheter som enskilda markägare och jakträttsinnehavare. Som i fallet med all naturvård låter sig inte detta göras i en handvändning, utan kräver flera års arbete för att få till stånd.

Det är Naturvårdsverkets ansvar att ta fram vetenskapliga referensvärden för de stora rovdjuren. Just nu bereder regeringskansliet frågan om nya övergripande mål för rovdjurspolitiken, i väntan på att förvaltningsplanerna för björn, järv och lo blir färdigställda vid årsskiftet. Regeringens ambition är att lägga en proposition till riksdagen under 2013 med förslag till långsiktiga mål för varg, björn, lo och järv. Detta också för att få en bättre uppdaterad helhetsbild över det totala rovdjurstrycket i landet, då vi sett en positiv tillväxt i samtliga stammar de senaste åren.

I förvaltningsplanen för varg, som EU-kommissionen tagit del av, har Naturvårdsverket föreslagit att en populationsbegränsande, selektiv jakt på varg kan användas i syfte att stärka stammens genetik. Naturvårdsverket har också gett ett uppdrag till Skandulv för att forskarna ska redovisa om och hur en sådan urvalsbaserad jakt kan bedrivas. Underlaget levereras i början av december. Vår ambition är att en sådan jakt ska kunna bedrivas kommande vinter i syfte att begränsa tillväxten i genetiskt svaga revir.

Sverige har genom kontinuerliga kontakter med EU-kommissionen nu levererat allt som den efterfrågat sedan den inledde överträdelseärendet om den svenska licensjakten på varg 2010 och 2011. Det gör också att vi inte längre ser några formskäl till att hålla Sveriges ärende vid liv.

Min och regeringens ambition är att på bästa sätt utforma rovdjurspolitiken dels utifrån de lagar och regler vi har att följa, dels genom att lyssna till de som vet hur vargsituationen ser ut på den lokala nivån.

Med vänlig hälsning

Lena Ek”

 

Avslutar med en träffande beskrivning av centerpartisten Lena Ek:

Vargen är det viktigaste av allt att utrota,
tror alla vi som ingen kan bota.
Jag trivs i en hönsgård precis som tuppen,
därför är jag med i STG-gruppen.
På Jakt&Jägare är de snabba att bland skribenter rensa,
ingen av oss kvarvarande är medlem i Mensa.
Eftersom min hjärna är som ett kalhygge, torftig och karg,
så passar jag perfekt inne på “Nej till varg”
Fastän mina båda hjärnceller är i kras,
så är jag ändå smartast, jag är centerpartiets bas.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s