…flyktingkrisen, låt EU betala!

Sverige, Tyskland och Österrike hävdar med all rätt att alla måste hjälpas åt, men en stor grupp länder spelar osynliga och de forna öststaterna säger blankt nej. Solidariteten mellan EU:s medlemsländer är noll och många uppfyller inte ens de politiska Köpenhamnskriterierna. De extrainsatta toppmötena har avlöst varandra men flyktingkrisen har snarare kommit längre bort från en lösning.

Det är dags att på allvar ställa krav på EU. Ta en ”timeout” från medlemskapet, använd de nettopengar vi betalar till EU i form av medlemskapsavgift till att hjälpa flyktingarna. Sverige är faktiskt nettobetalare till detta korrupta, falska och osolidariska EU-system. Det är hög tid att sluta dalta med övriga EU-nationer! Av de ca 37.7 miljarder vi betalar i medlemsavgift, får vi ca 12 miljarder i retur. Nettoåterstoden ca 26 miljarder kan användas för att hjälpa de flyktingar som kommer hit. Säg inte att det inte går, det handlar bara om lite vilja, mod att förhandla/ställa krav och politisk/etisk ryggrad!

Även om EU därigenom inte återbetalar de ca tolv miljarder vi får i retur blir summan vi kan använda vettigare ca 26 miljarder. EU lever inte upp till avtal och överenskommelse, så varför skulle vi göra det? Visst är det ett politiskt risktagande, men EU-samarbetet riskerar ändå att falla sönder.

Att köra en högerinriktad ”signalpolitik” gynnar som alltid bara fascisterna och att använda biståndspengarna till flyktingkrisen är bara kortsiktig idioti.

För övrigt anser jag att Sverige borde lämna EU därhän permanent, den organisationen har mest visat sig vara de falska ”pladder-politikernas” paradis.

Glöm inte att de länder som är mest aggressiva gentemot flyktingarna och vägrar ta ett solidariskt ansvar, kräver vår solidaritet samtidigt och är nettobidragsmottagare…bl.a. kommer de pengarna från det svenska folket.

eu_flagga

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s